Workflow Coalition toont inter-operabiliteit in praktijk

AMSTERDAM - De Workflow Coalition, een groep leveranciers van werkstroompakketten, heeft haar specificaties voor inter-operabiliteit van degelijke software-pakketten gedemonstreerd. Op deze manier wil de coalitie de toepasbaarheid in de praktijk laten zien van de standaarden op het gebied van gedistribueerd procesmanagement.

Het betrof een koppeling van produkten van CSE-systems, Dec, IBM, ICL, Microsoft en Wang. De betrokken bedrijven noemen hun proeve een Bedrijfsketen Management-scenario. In een toelichting stellen zij: "Dit scenario is bij uitstek geschikt voor organisaties, waarbij bedrijfsprocessen, leveranciers, zakelijk partners en klanten zijn betrokken. Door vroegtijdige coördinatie van bedrijfsprocessen van samenwerkende organisaties komen goederen sneller bij de detaillist terecht. Hiervoor zijn edi-verbindingen (electronic data interchange), elektronische handel via het Internet, of directe verbindingen met partners benut. Dit niveau van integratie vereist dat workflow-produkten kunnen goed communiceren en samenwerken in de gegevensuitwisseling."
Bij de Workflow Coalition zijn inmiddels 175 bedrijven aangesloten. In november 1995 publiceerde de coalitie het Workflow Application Programming Interface, waarmee gebruikers makkelijker workflow-pakketten van verschillende leveranciers op elkaar kunnen afstemmen. In Nederland is adviesbureau DCE contactpunt voor vragen over de activiteiten van de coalitie. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-28T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.