Nortel stapt in multimedia

Dit artikel delen:

Het Canadese Nortel (Northern Telecom) zal zich na de overname van Bay Networks richten op de volgende generatie IP-netwerken.

De nieuwe entiteit wil multimedia-netwerken ontwikkelen, die spraak, data en video over lokale en uitgebreide netwerken zal transporteren. Nortel brengt zijn divisie voor data-netwerken in het geheel onder bij Bay Networks. Dave House, voormalig tweede man bij Intel en de huidige president van Bay, zal deze unit leiden. John Roth, directeur van Nortel, blijft de hoogste man. Bay zal volgens analisten na deze overname nog meer de strijd kunnen aangaan met Cisco. Roth en House wilden niet ingaan op eventuele ontslagen.
Nortel, producent van telecom-apparatuur betaalt meer dan 18 miljard gulden voor de Amerikaanse producent van apparatuur voor data-netwerken. Volgens de betrokken partijen is dit de grootste overname in de data- en telecomsector. Marga Reuver van Cabletron verbaast zich over dit bedrag. "Het is enorm. Bay heeft zich aardig ontwikkeld, maar staat niet bekend als een vooruitstrevend technologie-bedrijf." De alliantie tussen Cabletron en Nortel blijft volgens Reuver gewoon bestaan. Algemeen directeur Verhoeven van Cisco Nederland denkt dat het nog even kan duren voor de overname effect heeft. "Nortel en Bay moeten verschillende culturen mengen. Ze moeten nog beginnen."  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.