Cisco heeft vertrouwen in groei mainframe-markt

Cisco Systems is onder de naam Enterprise 2000 een uitgebreid initiatief begonnen om zijn producten voor IBM mainframes te promoten. "Wij hebben onderzoeksbureau IDC een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de mainframe-markt en het blijkt dat die groeit", verklaart productmanager Betsy Huber van Cisco's IBM Networking-divisie.

"Mainframe-gebruikers verwerken nieuwe functionaliteit in hun machines", voorspelt productmanager Betsy Huber van de IBM Networking-divisie bij Cisco.

"Steeds meer mainframe-gebruikers sluiten moderne systemen aan op hun machines. Wij bieden daarvoor de apparatuur." De netwerkleverancier gelooft duidelijk in de terugkeer van het mainframe en onderschrijft dat met een aantal nieuwe producten voor dat platform. "Ruim 40 procent van de gebruikers wil de mogelijkheden van hun mainframes uitbreiden. IDC bespeurt ook een verschuiving in de wijze van toegang tot het mainframe. Het aantal machines met TCP/IP-aansluitingen in Europa maakt nu nog 20 procent uit, maar tegen 2000 verdubbelt dat tot ruim 40 procent. Die groei gaat voornamelijk ten koste van aansluitingen die alleen het SNA-protocol (Systems Network Architecture) gebruiken", zegt Huber.

Token Ring dood

Volgens het IDC-onderzoek 'Mainframe connectivity' steunt de toename in TCP/IP-aansluitingen sterk op de toepassing van intranet-technologie. "Het afgelopen jaar is het aantal mainframes met TCP/IP in Europa verdubbelt naar 55 procent. In de Verenigde Staten ligt dat nu op bijna 90 procent", aldus Huber. Verder lijkt Ethernet het ook op dit gebied te winnen van Token Ring. Dit was dan ook een van de redenen voor Cisco om zich terug te trekken uit de High-Speed Token Ring (Hstr) alliantie. "Wij zien geen toekomst meer voor die netwerktechnologie", zegt Huber scherp. De Hstr-groep staat overigens onder leiding van IBM.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.