HP stippelt overgang naar Merced uit

Hewlett-Packard (HP) heeft een opwaarderingsprogramma opgezet om zijn Netserver-klanten te migreren naar de 64-bit Merced-processor van Intel. Dit pad loopt van de huidige machines met een Pentium Pro-processor via de Xeon, voorheen bekend onder de codenaam Deschutes Slot 2, naar toekomstige Slot 2-chips en uiteindelijk de Merced.

Gebruikers van HP's Netserver LX-computers krijgen geen nieuwe moederborden, maar compleet nieuwe machines die zij kunnen gebruiken naast de eerder aangeschafte computers. Die oudere systemen zijn ook in te ruilen, maar dat is niet verplicht. "Het migratieprogramma is voor die klanten die de kracht van de Pentium Pro vandaag nodig hebben met een opwaarderingspad naar de toekomst", zegt Cathy Fitzgerald, wereldwijd marketingmanager bij de Enterprise Netserver-divisie. Deze actie is echter ook gericht op HP's wederverkopers (value-added resellers). Die kunnen nu gewoon doorgaan met het leveren van grote hoeveelheden servers, zonder in de toekomst problemen te krijgen. "Wij komen hiermee tegemoet aan de bezorgdheid van klanten over het nu aanschaffen van servers", aldus het bedrijf.

Inruilkortingen

Computerfabrikanten Compaq en Digital Equipment (DEC) hebben al gelijksoortige migratieprogramma's aangekondigd, maar hun alternatieven omvatten nog niet de Merced. Deze processor van Intel moet volgend jaar op de markt verschijnen. Alle klanten die nu LX-server aanschaffen, komen in aanmerking voor deze opwaardering. De kosten variëren van 9500 tot 14.000 dollar met inruilkortingen van 1000 tot 20.000 dollar, afhankelijk van de server, processor en andere componenten.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-22T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.