Xerox komt met 'intuïtieve' software

Kennis HTML-taal niet nodig

Dit artikel delen:

Xerox komt met 'intuïtieve' software op de markt voor het beheer van documenten op Intranetten, de bedrijfsinterne netwerken op basis van Internet-protocollen.

Het bijzondere van de nieuwe DocuShare-software is dat het mogelijk wordt verzamelingen informatie op deze Intranetten te zetten, zonder dat de gebruiker kennis hoeft te hebben van de HTML-taal die normaliter nodig is om een WWW-document te schrijven.
Dankzij deze software kan de gebruiker zelf zijn werkomgeving maken en beheren. De informatie die op het Intranet wordt gezet, is weer door andere gebruikers in te zien. De software werkt ook onafhankelijk van het gekozen 'format'. Hierdoor kunnen gebruikers elk soort document in de DocuShare- collecties stoppen en bewaren. Deze documenten en andere objecten in de de DocuShare-collecties zijn met gewone browsers in te zien. De software geeft gebruikers de mogelijkheid te bepalen wie wat mag bekijken.

Combinatie

DocuShare wordt bij Xerox gebruikt door werkgroepen, die qua omvang variëren van enkele mensen tot meer dan duizend. Met de software zijn verschillende versies te maken van ontwerpen, bouwtekeningen en andere belangrijke documenten, waarbij het belangrijk is zicht te houden op de verschillende stadia van de voortgang van een bepaald project. Het nieuwe software-product zal in Amerika tegen het eind van het tweede kwartaal op de markt worden gebracht.
Verder komt Xerox met digitale kopieerapparaten die de snelheid en eenvoud van conventionele kantoor-copiers combineren met de beeldkwaliteit van een laserprinter. Al naar de behoefte van de klant kunnen deze apparaten worden uitgebreid met fax- en scanfuncties. Het flexibele ontwerp maakt het mogelijk deze functies te integreren in een apparaat. De gebruikers kunnen gemakkelijk overschakelen van digitale documenten naar gedrukte kopij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-23T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.