Analoge modems nog sneller

De 56 Kbps standaard over analoge lijnen is nog niet uitgekristalliseerd of er komt alweer snellere technologie beschikbaar. En deze nieuwe technieken kunnen ook weer gebruik maken van de bestaande analoge telefoonlijnen.

US Robotics, sinds kort deel uitmakend van 3Com, heeft een router gelanceerd waarmee snelheden van 112 Kbps haalbaar zijn over bestaande lijnen (als compressie wordt gebruikt, bedraagt de maximale snelheid 450 Kbps). De US Robotics Lanlinker Dual Analog bundelt twee x2-modems in één behuizing. x2 is US Robotics-technologie voor het behalen van 56 Kbps. De Lanlinker komt eind dit op de markt en gaat minder dan 800 dollar kosten.

Goedkoper

Een andere Amerikaanse modemleverancier, Ramp Networks, komt met een goedkoper model. De Webramp M3 is compatible met zowel de x2- als de concurrerende K56flex-technologie. Dit produkt bundelt drie modems (worden niet bijgeleverd) en haalt snelheden tot 168 Kbps. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-23T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.