Gartner: wacht met NT 5.0 tot na 2000

Gartner Group, het invloedrijke Amerikaanse IT-consultancy bedrijf, raadt zijn cliënten aan te wachten met de aanschaf van Windows NT Server 5.0 tot halverwege het jaar tweeduizend.

Een bèta-versie van dit besturingssysteem moet begin volgend jaar verschijnen. Volgens de analyse van Gartner zullen de IT-afdelingen in het huidige en komende jaar de prioriteit moeten leggen bij het oplossen van het millennium-probleem en de conversie van de gulden naar de euro. Het tegelijk implementeren van nieuwe software en het aanpakken van het millenniumprobleem zou teveel vergen van de IT-afdeling.
Bovendien is Gartner bevreesd voor de complexiteit van NT 5.0 dat meer dan dertig miljoen regels programmatuur bevat; een verzesvoudiging ten opzichte van de vijf miljoen regels van NT 3.5.1. De besturing is zo gecompliceerd geworden ondermeer door de toevoeging van mogelijkheden om het beheer van PC's te centraliseren en te vereenvoudigen door middel van een netwerkgids (Active Directory) en een slim backup-systeem voor PC's (IntelliMirror).
Microsofts testmethoden mogen dan zijn verbeterd en uitgebreid, Gartner acht het niettemin waarschijnlijk dat talloze bugs nog te voorschijn komen in het eerste jaar na het uitbrengen van de software. Pas nadat die fouten hersteld zijn, met behulp van NT Version 5.0 Service Pack Release 2, kan men veilig overstappen. Deze Release 2 wordt door Gartner pas in de eerste helft het jaar tweeduizend verwacht.  AM
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.