Novell Netware 5 deze zomer leverbaar

Het langverwachte Netware 5 komt deze zomer definitief op de markt. Dit werd bekendgemaakt op de grote Brainshare-bijeenkomst voor Novell-ontwikkelaars in Salt Lake City.

Netware 5 verschijnt in een bundel met een nieuwe Java Virtual Machine (jvm) en een vijfgebruikers-versie van Oracle 8. Daarnaast krijgen ontwikkelaars de beschikking over een aantal api's. Volgens Novell is de Java virtual machine de snelste van dit moment. Java applets worden tweemaal zo snel verwerkt dan met Microsofts jvm op Windows NT. Unix jvm-implementaties worden met een factor vijf verslagen, claimt Novell. Het aantal Novell-ontwikkelaars is het afgelopen jaar met 70 procent gestegen, aldus Chris Stone, vice-president van Novell en belast met ondermeer de strategie en ontwikkeling.

Aankondigingen

Brainshare liet verder een aantal aankondigen zien. Een greep uit het aanbod: netwerkbeheerders krijgen de beschikking over een grafische gebruikersinterface en de installatie-wizard van Netware krijgt een oppoetsbeurt. Nog dit jaar wordt fase een van de Orion clustering services leverbaar (voorheen Wolf Mountain-technologie). Tezamen met de aankondigingen voor Zero Effort Networks (ZEN), een nieuwe versie van Groupwise en verbeteringen aan zowel Bordermanager als NDS for NT, lijkt de netwerkmarktleider bezig met een productblitz. Novell toont weer vitaliteit en vechtlust, iets dat vorig jaar op Brainshare ontbrak. De onderneming richt zich nu geheel op het uitbrengen van Netware 5 deze zomer. Alleen op deze manier denkt men de dreiging van Windows NT af te kunnen wenden. Als het inderdaad lukt om Netware 5 tijdig op de markt te brengen, heeft men een comfortabele voorsprong op de nog uit te brengen versie 5 van Windows NT.  AM
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-10T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.