Netwerkmarkt maakt pas op de plaats

Bay Networks verwacht een slecht eerste half jaar. Ook Cisco en 3Com zullen waarschijnlijk dit jaar minder hard groeien dan normaal. Een toeleverancier van de laatste twee meldt een sterke terugval in orders.

De bomen groeien nooit tot in de hemel. Ook niet in de netwerk-markt waar een omzetgroei van 25 procent jarenlang de norm was. Vorig jaar raakten al ondermeer Madge en Cabletron in moeilijkheden. Nu lijken ook 3Com en Cisco in zwaar weer te raken. Een vingerwijzing is het tegenvallende resultaat dat het Amerikaanse bedrijf Jabil Circuit heeft behaald. Deze leverancier ontvangt nog maar weinig orders van zijn grootste klanten, te weten 3Com en Cisco. Deze zijn samen goed voor veertig procent van de Jabils omzet. Dat duidt op stagnatie van de vraag. Jabil assembleert moederborden en andere elektronische componenten voor ondermeer netwerkproducten en PC's.

Tegenslag

Bay Networks, na Cisco en 3Com de nummer drie in netwerkapparatuur, maakte vorige week bekend dat men in het eerste kwartaal van dit jaar met tegenslag heeft te kampen. Klanten stellen hun aankoopbeslissingen uit aldus, Dave House, Bays president-directeur. Het uitstel zou mede te wijten zijn aan onduidelijkheid in de richting waarin de technologie zich ontwikkeld. Er zijn te veel keuzemogelijkheden, zoals de keuze tussen ATM of Gigabit Ethernet of tussen conventionele routers en de nieuwe, snelle laag drie switches.
Bays ceo House verwacht dat de markt in de komende maanden weer kan aantrekken. Niet alleen de seizoensinvloeden zijn positief - voor de zomervakantie wordt altijd meer besteld - maar ook heeft Bay een aantal aantrekkelijke nieuwe producten uitgebracht. House verwacht veel van de nieuwe BayStack 350 en Accelar 1000-lijnen. De 350-lijn omvat switches en de Accelar-lijn bestaat laag-3 switches. Met de snelle en goedkope Accelar valt Bay de dominantie positie aan van de traditionele Cisco-router.
Cisco zal in de loop van dit jaar de marges moeten verlagen, wil het concurreren met de nieuwe typen laag-3 switches van Bay, Lannet en Cabletron.  AM
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.