Data General, HP en Axil vormen coalitie

De Amerikaanse softwareleverancier Axil Computer gaat samenwerken met zijn voornaamste oem-klanten Data General en Hewlett-Packard. Axil wil hiermee zijn crossbar-technologie tot industrie-standaard verheffen. Hiermee zijn geclusterde Windows NT-systemen te fabriceren met maximaal acht processoren.

De kersverse Crossbar Coalition moet het gebruik bevorderen van Axils Adaptive Memory Crossbar-architectuur, die dergelijke zware NT-servers ondersteunt. Alledrie de firma's gebruiken deze technologie al enkele maanden in hun systemen. Deze zware servers zijn ondermeer uitgerust met een dubbele P6-systeembus en kunnen daarmee een datadoorvoersnelheid van één gigabyte per seconde bereiken. De coalitie beweert dat deze technologie de enige valide optie is voor klanten die vastlopen op het prestatieplafond van NT-machines met vier processoren.

Alternatieven

Concurrent Unisys biedt een eigen crossbar-technologie die maximaal tien processoren in één Windows NT-server aankan. De coalitiepartners zeggen echter dat dit alternatief te duur is. Dergelijke kritieken weerhielden de computerleverancier er niet van om op de Cebit-beurs in Hannover de grens te verleggen naar maximaal twaalf Pentium-processoren in één machine. Bovendien werkt Unisys ook aan de ontwikkeling van andere cluster-technologieën, waaronder Microsofts Cluster Server.
Ook de Octascale-technologie van NCR staat bloot aan kritiek van Hewlett-Packard, Data General en Axil. Deze technologie bevat ccNuma-elementen gebruikt en zou daardoor onvoldoende schaalbaarheid bieden voor NT, aldus de coalitiepartners. Verder heeft Intel zijn vergelijkbare technologie, genaamd Profusion, uitgesteld. De chipfabrikant verkreeg deze technologie vorig jaar middels de overname van Corollary. Profusion verschijnt pas over enkele maanden op de markt wanneer de volgende generatie servers met Deschutes-processoren verkrijgbaar zijn.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.