'Tippingpoint moet 3Com redden'

Netwerkfabrikant 3Com snijdt weer in personeelsbestand

De omzet en het resultaat van 3Com staan onverkort onder druk. De joint venture met de Chinese fabrikant Huawei en de vorig jaar overgenomen specialist in netwerkbeveiliging Tippingpoint hebben het tij nog niet kunnen keren.

Een voor het zoveelste kwartaal op rij gedaalde omzet en een groter dan verwacht verlies vormen het herkenbare decor voor de sanering die netwerkfabrikant 3Com vorige maand doorvoerde. In een officieel memo liet 3Com in februari aan de Amerikaanse beursautoriteit SEC weten dat het concern in februari 220 werknemers in de VS heeft ontslagen. In Engeland en Ierland werden 120 banen geschrapt. De ontslagen waren het resultaat van een herindeling van productteams en besparingen op onderzoek en ontwikkeling. Voor de komende financiële kwartalen reserveert het concern een voorziening van 15 miljoen euro voor deze aanpassing. Het bedrijf is de laatste drie jaar alleen maar gekrompen en heeft naar schatting 37 procent van zijn personeelsbestand de laan uitgestuurd. Er werken nu 1900 mensen bij het bedrijf.

In de min

Vorige week publiceerde het bedrijf een groter kwartaalverlies dan het eerder had aangegeven. Het resultaat kwam uit op een verlies van 53 miljoen dollar. De omzet daalde met 6,2 procent tot 161 miljoen dollar. De medio 2003 begonnen joint venture met Huawei draagt nog niet bij aan een beter resultaat. 3Com schreef in zijn laatste kwartaal twee miljoen dollar verlies af op dit initiatief. In zijn eerste jaar heeft de combinatie een omzet gehaald van 262 miljoen dollar en een nettoresultaat van min vijf miljoen dollar. Belangrijkste wapenfeit is de eerste switch, de 8800. 3Com zegt inmiddels bijna vijftig exemplaren van dit high-end apparaat afgezet te hebben.
Voor het komende kwartaal verwacht 3Com meer van Tippingpoint. Deze specialist in software voor het voorkomen van netwerkaanvallen is recent door onderzoeksbureau Infonetics als de grootste leverancier van deze systemen aangewezen. Op kwartaalbasis realiseerde deze speler een omzet van 13 miljoen dollar. In zijn vooruitzicht op het komende kwartaal benoemt 3Com Tippingpoint toch als de voornaamste activiteit die de netwerkfabrikant uit het moeras kan trekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-01T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.