Aandeelhouders MCI en Worldcom akkoord

Dit artikel delen:

Aandeelhouders van zowel Worldcom en MCI hebben ingestemd met de op handen zijnde fusie tussen beide bedrijven. Met een overnamebedrag van 37 miljard dollar zal de combinatie Worldcom/MCI de grootste concurrent worden van AT&T. De stem van de aandeelhouders die meestal gezien wordt als een formaliteit, vormt overigens slechts een onderdeel van het totale fusietraject.

Deze grootste overname uit de geschiedenis wacht nog een nauwgezet onderzoek als de Amerikaanse en Europese regelgevers de mogelijke dominantie op de markt voor lange-afstandstelefonie en Internet backbone gaan onderzoeken.
Beide bedrijven meldden bij de stemmingen louter positieve reacties. Meer dan 99 procent van aandeelhouders van zowel Worldcom als MCI stemden in met de fusie. Volgens MCI-woordvoerder Frank Walter "erkennen de aandeelhouders hiermee het belang voor toekomstige groei en winst."
Bert Roberts, voorzitter van de Raad van Bestuur van MCI, vertelde de aandeelhouders dat de combinatie zo'n 20 procent van de Internet-markt in handen zal krijgen - aanzienlijk minder dan de 60 procent waar critici mee op de proppen kwamen. Zowel critici als concurrenten vrezen dat de dominantie positie die de combinatie inneemt op de Internet-markt, concurrentie onmogelijk maakt, tot hogere prijzen leidt en een remmende werking op de verbeteringen van Internet zal hebben.
De fuserende bedrijven verwachten dat halverwege dit jaar reglementaire goedkeuring rond is.  RSN
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-20T00:00:00.000Z Rob Sijpesteijn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.