Microsoft koopt deel General Magic

Microsoft investeert zes miljoen dollar in softwarefirma General Magic, een producent van intelligente agenten en netwerkprogrammatuur. Het bedrijf van Bill Gates verkrijgt hiermee 11,9 procent van de aandelen en ook diverse licentierechten. Analisten menen dat Microsoft het voorzien heeft op de Serengeti-technologie van General Magic. Woordvoerders van de softwarereus ontkennen dit echter.

Het zou Microsoft gaan om een andere, niet nader genoemde technologie, waarvan nog onbekend is of deze reeds beschikbaar is. Hardnekkige geruchten dat de softwarereus het netwerkproduct Serengeti voor het midden van dit jaar wil integreren in zijn Internet Explorer en Outlook houden echter aan. Serengeti is ontworpen om informatie uit e-mails, faxen, adresboeken, kalenders, nieuws en aandeelkoersen samen te bundelen. Het product is toegankelijk via een webbrowser, maar ook via de telefoon dankzij een zogenoemde Voice User Interface. General Magic zegt dat het deze software ontwikkelt voor mensen die overal en altijd toegang moeten hebben tot hun informatie.

Moeilijk

De laatste tijd ging het de fabrikant van Serengeti niet voor de wind. Het bedrijf leed in het derde kwartaal, dat eind september werd afgesloten, een netto verlies van 4,8 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal in 1996 was er zelfs een negatief saldo van 12,4 miljoen dollar. Er lijkt echter een stijgende lijn zichtbaar; de omzet lag afgelopen derde kwartaal op 2,6 miljoen. In dezelfde periode in het jaar daarvoor was dat nog 800.000 dollar.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.