Managed hosting door True

Newbridge gaat wel verder met UB

 

De Canadese netwerkleverancier Newbridge lijkt de problemen bij de van Tandem overgenomen netwerkdivisie UB Networks onder controle te hebben.

In de afgelopen drie kwartalen moest het bedrijf telkens waarschuwen voor tegenvallende cijfers. Een reorganisatie van deze afdeling kostte 181 miljoen dollar. Fabrieken moesten sluiten en personeel werd ontslagen. Eind vorig jaar verbaasde Newbridge de financiële wereld door te melden dat het overwoog UB Networks van de hand te doen. Binnen een jaar terugkomen op een overname duidt niet op een sterk management.

Geen sprake van

Nick Godrige, Newbridge's vice-president Noord-Europa ontkent echter dat er ooit sprake is geweest van een mogelijk verkoop. "Dat is niet eens meer mogelijk", zo zegt hij. De twee bedrijven zijn inmiddels zo vervlochten dat een verkoop uitgesloten lijkt. "Wij kochten UB Networks vooral voor de verkopers, ingenieurs en klanten."
Newbridge's problemen beperkten zich niet tot lan-producten. De eigen, zogenoemde 'division multiplexer'-producten bedoeld voor de grote telecommaatschappijen, verkochten minder goed in Europa, Latijns-Amerika en Azië, zo stelt een Amerikaanse analist. Newbridge's kracht ligt vooral in ATM-technologie. In het afgelopen kwartaal maakten de verkopen van de 36170 ATM-switch en vergelijkbare producten al de helft van de totale omzet uit. Godridge is dan ook een ferme aanhanger van ATM. Een mogelijke bedreiging van ATM door de opkomst van Gigabit Ethernet ziet hij dan ook niet zo. "Dat is absoluut belachelijk."  AM
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1399245). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×