Oracle geïnteresseerd in Netscape

Databaseleverancier Oracle overweegt een overname van browserfabrikant Netscape Communications. De aandelenkoers van de browserfabrikant moet dan wel verder zijn gedaald. Dit verklaarde Oracle-directeur Ray Lane deze week tijdens een interview met het Japanse dagblad Nihon Keizai Shimbun.

Lane zei verder dat er nog andere bieders kunnen opduiken en speculeerde dat IBM, Sun Microsystems en America Online zich daaronder zouden bevinden. Netscape heeft zijn aandelenwaarde zien zakken van ruim vijftig dollar per stuk in juli naar minder dan twintig dollar nu. Het bedrijf kreeg diverse tegenslagen te verwerken door de concurrentie van Microsoft. Uiteindelijk werd Netscape min of meer gedwongen zijn browser weer gratis weg te geven.

Lasten

De softwareleverancier voerde ook een reorganisatie door, waarbij ongeveer vierhonderd banen verdwenen. Hiervoor moest het bedrijf voor het vierde kwartaal extra kosten van 23 miljoen dollar incasseren. Het netto verlies voor dat laatste kwartaal van vorig jaar bedroeg 88,3 miljoen dollar op een omzet van 125,3 miljoen dollar. In dezelfde periode van 1996 behaalde Netscape nog een winst van 8,2 miljoen dollar. Het netto verlies over heel 1997 kwam op 115,5 miljoen dollar, inclusief eenmalige lasten van 131,9 miljoen dollar voor de reorganisatie.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.