Digital verbetert clustering Microsoft

Digital en Microsoft gaan samenwerken aan de verbetering van Microsofts Cluster Server (Wolfpack) en Exchange Server.

Hiermee is een duidelijke invulling gegeven aan de vorige maand versterkte samenwerking tussen de beide bedrijven. "De uitbreidingen voor Cluster Server vormen ons voornaamste aandachtsgebied", zei Mike Cuccia, marketing-directeur voor Digitals software-divisie. Zijn bedrijf zal de eigen technologie voor het delen van harde schijven toepassen in zijn Tru Cluster-toevoeging aan Microsofts product. De huidige versie van Cluster Server is gebaseerd op een architectuur die geclusterde machines alleen toegang geeft tot de eigen disks.

Bescherming

Cuccia verklaarde dat de technologie voor gedeelde schijven, samen met het bijbehorende clusterbrede bestandssysteem, ook de data-integriteit beschermt wanneer meerdere gebruikers dezelfde applicatie gebruiken. Verder werkt Digital aan een Cluster Server-extensie die miljoenentransacties moet beveiligen. Dit omvat ondermeer volledige replicatie naar subsystemen die tot 160 kilometer uit elkaar kunnen staan. Een ander product, genaamd Web Services, helpt bij het opzetten van failover-servers in een cluster. Die machines nemen de taken van de hoofdserver in het cluster over als die uit zou vallen.
Microsofts Exchange Server krijgt van Digital meer groupware-functionaliteit dankzij de Expediter-software van DEC. Daarnaast koestert het bedrijf plannen om in juli het product Vault te lanceren. Deze programmatuur verplaatst de mail-boodschappen van de harde schijf op de Exchange-server naar goedkopere CD-roms. "Gebruikers hebben dan nog steeds toegang tot hun boodschappen en kunnen ook antwoorden daarop versturen", verzekerde Cuccia.

Ook voor Alpha

Verder staat er nog de Digital Communique-software op stapel voor Exchange. Hiermee kunnen gebruikers dynamische post-distributielijsten aanmaken op basis van netwerk-directory's, mits die Ldap-compliant (lichtweight directory access protocol) zijn. Cuccia benadrukte dat al deze producten gedurende de komende anderhalf jaar verschijnen voor zowel Intel-chips als voor de eigen Alpha-processor.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.