Hewlett-Packard verkoopt divisie draadloze apparatuur aan Lucent

Lucent Technologies koopt Hewlett-Packards afdeling voor stationaire draadloze apparatuur. Het telecommunicatiebedrijf begint daarmee zijn eigen divisie voor microgolf-communicatietechnologie.

Beide bedrijven onthulden geen financiële details betreffende deze overeenkomst. Analisten verwachten dat Lucent dankzij de aankoop van de HP-unit binnenkort met breedbandige diensten komt. Deze zouden hoge-snelheids dataverbindingen en het transport van videodata omvatten.
De technologie hiervoor, lmds (local multipoint distribution service) verstuurt data zoals stemgeluid, videobeelden en tv-signalen, via ether-frequenties naar meerdere locaties binnen het zichtbare bereik van een lmds-antenne. Vorige week begon de Amerikaanse communicatiecommissie met de veiling van frequenties in het radiospectrum - die ook gebruikt worden door lmds. Deze techniek maakt het mogelijk om data draadloos te verzenden met snelheden tot wel 45 megabit per seconde. Dat is dertig keer de snelheid van een standaard T1-verbinding, die 'slechts' 1,544 megabit per seconde haalt.

Investeringsfonds

De telecomfirma maakte verder bekend onder de naam Lucent Venture Partners een fonds voor investeringskapitaal te hebben opgezet. Dit fonds bevat nu al honderd miljoen dollar die geïnvesteerd zal worden in bedrijven die "dicht bij de producten en diensten van Lucent" liggen. Hieronder vallen ondermeer draadloze apparatuur, datanetwerken, halfgeleiders en communicatiesoftware.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.