Ovum maant tot voorzichtigheid met Internet-applicaties

Onderzoeksbureau Ovum waarschuwt gebruikers tot voorzichtigheid wanneer ze software gaan ontwikkelen waarbij Internet een rol speelt. "Een pragmatische aanpak moet gehanteerd worden indien belangrijke bedrijfsapplicaties in het geding zijn", concludeert het bureau in het onderzoeksrapport 'Middleware and the Internet'.

Volgens Ovum zijn veelgebruikte Internet-applicatie oplossingen nog onbetrouwbaar, traag, onveilig en vatbaar voor beschikbaarheidsproblemen. Webbrowser/webserver, CGI's (Common Gateway Interface), Isapi (Microsoft Information Server api) en Nsapi (Netscape Server api) behoren tot de veelgebruikte oplossingen. "Internet is nog mijlenver weg van een voldoende ondersteuning van bedrijfskritische transacties. Veel bedrijven steunen daarom op de functionaliteit van middlewareproducten, waarmee betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid kan worden gerealiseerd voor gedistribueerde applicaties", aldus Rosemary Rock-Evans, hoofdauteur van het rapport. De kenmerken die middleware nu aan gedistribueerde software (dus ook Internet-software) toevoegen ontbreken nog op Internet.

Bescherming

Middleware biedt een verzameling diensten die gedistribueerde verwerking specifiek ondersteunen. Deze diensten verzekeren dat applicaties, die al dan niet over Internet draaien, schaalbaar, betrouwbaar, beschikbaar en veilig zijn. Op het gebied van Internet-transacties kan middleware zorgen voor bescherming van berichtenverkeer, kleiner maken van berichten (door middel van compressie en bufferoptimalisatie), versnellen van de verbindingen (door caching van de adressen) en verhogen van de beschikbaarheid (door automatische foutenafhandeling).
Webbrowser/webserver-software heeft eenvoudigweg te weinig te bieden voor Internet-ontwikkelaars. Ovum raadt gebruikers dan ook aan om 'applicatie middleware'-oplossingen te gebruiken van bijvoorbeeld SCO of Citrix.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-27T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.