Ingram Micro en Info Products assembleren IBM-PC's

IBM PC Company Nederland gaat een deel van zijn desktopsystemen, bestemd voor de Nederlandse markt, laten assembleren door Ingram Micro en Info Products. Met beide business partners heeft IBM in de Verenigde Staten dermate goede ervaringen dat een deel van het produktieproces wordt uitbesteed. Tot nog toe vond de assemblage plaats in de Schotse IBM-fabriek te Greenock.

Een andere belangrijke verandering is dat het assortiment wordt verkleind van 3000 verschillende produkten tot 125 à 150 standaardprodukten. Dit betekent dat er zoveel mogelijk met standaardcomponenten wordt gewerkt, wat moet leiden tot verlaging van de kosten.
In plaats van compleet geconfigureerde systemen levert IBM voortaan op verzoek ook de componenten en systeemkasten los aan Ingram Micro en Info Products. Deze kunnen zo sneller op de wensen van de klant reageren. IBM zegt het enige bedrijf in Nederland te zijn dat met deze methode werkt.

Voordelen

In de Verenigde Staten vindt al de helft van de systemen op deze manier haar weg naar de klant. Daar is IBM in februari 1996 met deze wijze van produktie en distributie begonnen. In Nederland betreft het voorlopig een proef. Het streven is 10 procent van de desktopsystemen via business partners af te zetten. Wanneer de proef slaagt, wil IBM Nederland deze wijze van distributie bij meer partners invoeren.
Elmer Gutteling, directeur IBM PC Company Nederland, verwacht louter voordelen voor de klant. Hij ziet de kwaliteit verbeteren, het aantal keuzemogelijkheden groeien en de levertijd korter worden. Volgens André Maljaars, directeur Ingram Micro Nederland, is de nieuwe methode het antwoord op twee trends in de markt. De ene is produceren op maat, de andere is dat resellers bijna geen voorraad meer durven te nemen. Hij zegt: "Door dit nieuwe distributiesysteem zijn wij nu in staat om onze resellers continu een goede verkrijgbaarheid van op maat geassembleerde IBM-modellen te garanderen." Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-28T00:00:00.000Z Correspondent