Managed hosting door True

Gilde IT Fund stapt in Olivr

De Nederlandse participatiemaatschappij Gilde IT Fund steekt 1,1 miljoen dollar in het Israëlische bedrijf Olivr Corporation. Deze ontwikkelt en verkoopt geavanceerde compressie- en 'streaming video'-software voor Internet.

Gilde heeft verschillende IT-bedrijven geholpen met hun expansie. Een van de grootste successen was Baan. Huidige beleggingen zijn ondermeer Four Seasons Software (software tools) te Bilthoven en Seagull (graphical user interface) te Dordrecht.
De investeringsmaatschappij heeft een belegd vermogen van meer dan 1 miljard dollar, verdeeld over vier fondsen. Een daarvan is het Gilde IT Fund. Gilde brengt behalve kapitaal ook een internationale expertise en een netwerk van contacten in om de groei van een bedrijf te versnellen.
Olivr ontwikkelt interactieve multimedia-software voor Internet en intranet. Geavanceerde compressie- en netwerktechnieken stellen web-gebruikers in staat interactief om te gaan met plaatjes of 'looping' video's. Dit kan al in de eerste seconden van het binnenhalen van de beelden. Kijken en reageren kunnen onmiddellijk plaatsvinden. De kijker hoeft niet te wachten en zal dus niet snel afhaken.
De tools geven uitgevers, adverteerders en detaillisten de kans hun produkten wereldwijd te verkopen. Onlangs maakten Olivr en Apple Computer bekend dat de 'streaming'-technologie van eerstgenoemde zal worden gestopt in Apple's Quick Time VR omgeving. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.