Opgeschoond T-Systems bouwt aan herstel

T-Systems heeft in Nederland een moeizaam 2003 achter de rug. Volgens regiodirecteur Jan Wisse is de zaak weer op orde en kan het bedrijf bouwen aan herstel.

T-Systems draaide vorig jaar verliesgevend, al steeg de omzet wel van 47- naar 59 miljoen euro. De herstructurering in 2003 zorgde voor onvoorziene kosten. "We hebben de organisatie opgeschoond", zegt regiodirecteur Wisse. "De overhead is ingekrompen en de diverse bv's die onder T-Systems hangen, zijn in elkaar geschoven tot een simpele juridische structuur." Ook het afstoten van de in 1999 gekochte kantoorautomatiseerder Marketech uit Purmerend bracht extra kosten met zich mee.
De sanering heeft zo'n twintig medewerkers hun baan gekost, al is volgens Wisse geen sprake geweest van gedwongen ontslagen. Het geschil met Jos Bosman, de in mei 2003 op non-actief gestelde directeur T-Systems Nederland, is in der minne geschikt, aldus Wisse.
Op dit moment werken bij de automatiseerder in Vianen 260 mensen. In 2001 telde het personeelsbestand nog 430 medewerkers. De oude ambitie om via overnames in de top-10 van dienstverleners terecht te komen, is vervlogen. Wisse denkt uit de rode cijfers te komen door sterk te groeien in uitbesteding. In zijn antwoord op de vraag hoe het kleine T-Systems in Nederland grote contracten kan binnenhalen, houdt hij zich liever nog even op de vlakte. De regiodirecteur meldt voorts dat het bedrijf dit jaar voor het eerst ict-diensten gaat leveren aan T-Mobile (voorheen Ben). Het ict-bedrijf verwacht ook veel goeds van het samenwerkingsverband met Loyalty Lab en E.piphany om relatiebeheersystemen aan kleinere bedrijven te leveren.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-13T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.