Engels vernuft in Longhorn

'Bestandssysteem krijgt veel meer het uiterlijk van een database'

Het onderzoeksteam van Microsoft UK ontwikkelt een aantal technologieën die een plaats zullen vinden in de volgende versie van het Windows besturingssysteem met de codenaam Longhorn. Het betreft onder meer netwerkanalyse, verbeterde internetnavigatie en zoekmogelijkheden.

  
Het onderzoeksteam van de Microsoft-vestiging In Cambridge, Verenigd Koninkrijk.
Het softwarebedrijf verwacht dat de client-versie van Longhorn tegen het eind van 2006 op de markt komt, gevolgd door de server-versie (eind van 2007).
Het meeste ontwikkelwerk voor de technologie achter Longhorn vindt plaats in de VS bij de Windows-divisie. Maar de onderzoeksgroep in Cambridge is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een aantal technologieën die zijn voorbestemd voor het nieuw te bouwen besturingssysteem.
Andrew Herbert, directeur van Microsoft Research UK, zegt dat Longhorn zal beschikken over het netwerkanalysegereedschap van de groep uit Cambridge. "Nu thuisnetwerken steeds gecompliceerder worden, is het moeilijker een diagnose te stellen als zich een probleem voordoet."
"Wij zijn een systeem aan het ontwikkelen waarbij de pc's op het systeem met elkaar praten, en door het netwerk in de gaten te houden de boodschappen kunnen zien die de hubs en de switches sturen aan elkaar."
De onderzoekers in het Verenigd Koninkrijk hebben zich met name gericht op het integreren van navigatie over het net, en zoekmogelijkheden. Een navigatiegereedschap helpt gebruikers een bepaalde folder te vinden; de zoekfunctie wordt met name gebruikt om vragen aan Windows te stellen.
"We zijn aan het kijken hoe we die twee diensten bij elkaar kunnen trekken in een wat natuurlijker vorm, en dat zal zijn weg vinden naar Longhorn", aldus Herbert.
Het onderzoeksteam heeft ook een slimmere 'terug'-knop ontwikkeld voor Internet Explorer, die het mogelijk maakt op een intelligentere en interactievere manier te surfen door bezochte websites te rangschikken in een hiërarchie. "Daar zijn de Longhorn-mensen aardig enthousiast over, zegt Herbert. Hij voegt eraan toe dat Longhorn een verbeterde interface verschaft aan de gebruikers van het besturingssysteem.
"Het bestandssysteem krijgt veel meer het uiterlijk van een database. Je kunt een 'query' doen naar zaken, en als je iets vindt, kun je vragen welke andere bestanden je hebt geopend op dezelfde dag", zegt hij.
"Het gaat om het vinden van zaken op basis van hun inhoud; dat is een veel rijkere omgeving. Het systeem zal zich veel beter herinneren waar dingen vandaan zijn gekomen en hoe ze zijn geproduceerd."< BR>Vertaling: René Rippen


 
Mark Samuels, Computing

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-30T00:00:00.000Z Mark Samuels
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.