Prijs interconnectie met net PTT Telecom te hoog

Concurrentie verwacht niet veel van 1997

Dit artikel delen:

Concurrenten van PTT Telecom zullen dit jaar maar weinig plezier beleven aan hun nieuwe vergunning voor spraaktelefonie. De 'Nationale' telecom-aanbieder vraagt zulke hoge vergoedingen voor interconnectie, dat het lokale telefoonverkeer voor andere aanbieders zwaar verliesgevend wordt.

Dit bleek tijdens het Telecongres van de business club Highway 2000. Enertel-directeur Ad Ketelaars, Casema-directeur Henk de Goede en Telfort-directeur Koos van der Meulen vinden de interconnectie-prijzen veel te hoog. De bedragen die de PTT vraagt voor het doorverbinden van gesprekken, zijn zelfs hoger dan de ontvangsten per lokaal gesprek. Op die manier heeft het weinig zin op grote schaal de markt op te gaan.
De meeste sprekers denken dat 1997 geen spectaculair jaar wordt op gebied van telecommunicatie. Casema begint met kabeltelefonie in Leidschendam, maar het beperkt zich voorlopig tot 1000 abonnees.

Internet en Java

De Goede, tevens vice-voorzitter van de Vecai, temperde ook de groeiverwachtingen ten aanzien van Internet. Hij hekelde uitspraken van minister Wijers (Economische Zaken) als zou binnen drie jaar iedereen een Internet-aansluiting hebben. "In Nederland heeft niet eens iedereen aardgas," zei hij schertsend.
Volgens Hans Appel van Sun Microsystems wordt 1997 het jaar van Java. Het is een open standaard, die de mogelijkheid biedt programmatuur te schrijven, die op alle systemen en opstellingen draait. "Het heeft een breed draagvlak gekregen, mede om Microsoft een loer te draaien. Toepassing daarvan verlaagt de onderhoudskosten. En daar zijn we allemaal op uit."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-31T00:00:00.000Z Correspondent