Hoger tegenbod op Ubizen

Betrusted pareert bod Ubidco

Het Amerikaanse netwerkbeveiligingsbedrijf Betrusted Holding heeft een tegenbod van 1,2 euro per aandeel op de Belgische netwerkbeveiliger Ubizen uitgebracht. Dat is 26 procent hoger dan het huidige bod van Ubidco dat ligt op 0,95 euro. Voorwaarde is dat de holding minimaal 51,67 procent van alle in omloop zijnde aandelen van de Leuvense netwerkbeveiliger kan bemachtigen.

Vorig jaar werd uit de kwartaalcijfers duidelijk dat Ubizen het hoofd financieel niet meer boven water kon houden. Het bedrijf ging op zoek naar een koper. In juni werden al gesprekken gevoerd met de Britse durfkapitaalgroep Apax Partner, maar die trok zich terug toen de onderhandelingen uitlekten en de koers van het Ubizen-aandeel daardoor verdubbelde. Toen in november bleek dat ook de in ict gespecialiseerde investeerder Kennet Venture Partners en KBC Investco, de durfkapitaalpoot van KBC, geïnteresseerd waren, is op aangeven van Ubizen samen met Apax een financieel consortium gevormd.
Ondanks goedkeuring door de referentieaandeelhouders, klaagden veel aandeelhouders over de te lage prijs van het bod van Ubidco, dat Ubizen een maximumwaarde van 33,25 miljoen euro geeft. Het bod loopt nog tot 23 januari.

Meer synergie

Betrusted werd begin vorig jaar uit Pricewaterhousecoopers gekocht door One Equity Partners, een volle dochter van Bank One. Het bedrijf is gespecialiseerd in elektronische beveiligingsproducten voor de financiële sector, de overheid, de telecom- en de medische sector. Vorig jaar kocht Betrusted het Australische beveiligingsbedrijf Securenet (72,3 miljoen dollar) en de pki-kernactiviteiten van Baltimore Technologies (8,2 miljoen dollar). Met deze overnames en het huidige bod op Ubizen hoopt Betrusted marktleider te worden op het gebied van beheerde beveiligingsdiensten. De Amerikaanse onderneming wil het liefst alle aandelen van de Belgische netwerkbeveiliger in handen krijgen, maar zegt ook genoegen te nemen met een kleiner belang, dat wel minstens 51,67 procent moet bedragen.
Na het ontvangen van de prospectus van het tegenbod heeft het management van Ubizen vijf dagen de tijd om het te bekijken en advies uit te brengen. Volgens analist Philippe Rochez van Puilaetco valt er van een overname door een sectorgenoot als Betrusted veel meer synergie te verwachten dan van het samengaan met een financiële groep.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-23T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.