3Com en Microsoft in ingebed NT en 2000

Netwerkleverancier 3Com gaat ingebedde versies van Windows NT en Windows 2000 steunen. Het bedrijf werkt al samen met Microsoft aan zo'n 70 projecten met beide nog niet verschenen ingebedde besturingssystemen.

Bob Cushing, directeur strategische samenwerkingsverbanden bij 3Com, legt uit dat die projecten variëren van 'gewoon', zoals het ontwikkelen van drivers voor de ingebedde software, tot 'bijzonder', zoals het vertalen van ingebed NT naar kleinere lan-switches. Zijn bedrijf zal in ieder geval met Microsoft samenwerken aan de ontwikkeling van gecombineerde netwerken die telefonie-geluid, data-, video- en audiobestanden kunnen vervoeren via het Internet Protocol (IP). Ook het creëren van virtuele privé netwerken (vpn's) die draaien op NT, staat op de agenda.

Switch-beheer

De twee nieuwe partners willen de bovenkant van de bedrijfsmarkt bedienen door de functionaliteit van het aanstaande Windows 2000 Server in te bedden in switches van 3Com. Dit omhelst ondermeer het verwerken van de beheerfuncties van het besturingssysteem in netwerkapparatuur. Switches kunnen dan bijvoorbeeld middels de Transcend Policy Manager prioriteiten toekennen aan netwerkverkeer, zoals SAP R/3-data boven interne e-mail.
Cushing zegt dat deze ondersteuning van ingebed Windows netwerkbeheer eenvoudiger, sneller en goedkoper maakt. Het samenwerkingsverband met Microsoft voorziet ook in het opzetten van een ontwikkelcentrum in Redmond, Washington. 3Com hoopt met deze alliantie een voorsprong te krijgen op zijn concurrenten: Intel aan de onderkant van de markt en Cisco aan de bovenkant van de markt. Het blijft echter de vraag wanneer Windows 2000 en Embedded NT op de markt verschijnen. De eerstgenoemde laat nog op zich wachten tot eind dit jaar.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker