Laptopkunst

Intel Benelux heeft eind vorig jaar een kunstproject opgezet. De processorproducent schonk tien laptops aan een groep studenten van de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Zij hebben de Acer-computers bewerkt tot kunst.

De processorproducent wil zo laten zien dat laptops niet alleen voor zakelijke gebruikers geschikt zijn. "Laptops hebben tegenwoordig van binnen heel wat te bieden, maar zijn aan de buitenkant niet altijd even boeiend", zegt directeur Maurits Tichelman van Intel Benelux. Voorwaarde was dan ook dat de Centrino-laptops operationeel en bruikbaar moesten blijven.
Intel wil, net zoals de pc-producenten die zijn processoren afnemen, de markt voor laptops verbreden. De verkoop van mobiele computers zit al in de lift. Onderzoeksbureau Gartner schatte in juli vorig jaar al dat de laptopverkoop in 2003 twee keer zo groot zal zijn als die van desktops. Intel meldt dat tegenwoordig één op de drie verkochte computers een laptop is.

Tentoongesteld

De tien studenten hebben hun omvormingswerk in november uitgevoerd. Hun kunstwerken zijn in december tentoongesteld op de Intel-stand van de Fashion & Beauty-beurs (FAB) in de RAI (Amsterdam). Daar toonde het bedrijf ook een design-laptoptas van de hand van ontwerper Julien MacDonald. Bezoekers van de beurs hebben stemmen uitgebracht op hun favoriete kunst-laptop. De uitslag hiervan wordt binnenkort bekendgemaakt, waarna de winnende student van Intel een nieuwe laptop krijgt, die dan niet bewerkt hoeft te worden.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.