Adic biedt schijfstation als onzichtbare buffer naar tape

Betere backup

Ondernemingen worstelen met hun backups: enerzijds vanwege de eis dat systemen en data beschikbaar moeten blijven, anderzijds vanwege de toenemende hoeveelheid data. Tape-leverancier Adic komt hiervoor met een schijf-opslagapparaat.

Advanced Digital Information Corporation (Adic) houdt zich ook bezig met het beveiligen en beheren van data. "We zijn begonnen als ontwikkelaar van geautomatiseerde backup voor open systemen, dus Unix en Windows. We kunnen ook wel mainframe-connectiviteit bieden, maar hebben daarbij onze partners nodig", zegt Patrick de Meyer, van Adic Benelux.
"Wij richten ons op vier gebieden. Ten eerste backup en herstel, vanaf streaming tape. Ten tweede archivering van data, middels software en een tape-robot met extra drive-technologie die niet streaming is, maar wel snelle toegang tot de data biedt. Ten derde bestandsdeling via san's (storage area networks), wat grotendeels uit software bestaat; voor zowel schijven als tapes. En ten vierde intelligente opslagnetwerken, waarbij we meer intelligentie in de opslag-robots stoppen."

Serial-ATA

Eind september lanceerde het bedrijf zijn Pathlight VX, een opslagsysteem op basis van harde schijven. Op zich is een dergelijk apparaat niet nieuw. Adic heeft de machine met snelle serial-ATA schijven echter zo ontworpen dat het onzichtbaar staat tussen de backupsoftware en het eigenlijke tape-archief. "We hebben in 2001 en 2002 geïnvesteerd in software en hardware. Dat levert ons nu nieuwe producten op die zijn toegesneden op huidige behoeften", stelt De Meyer.
"De VX is een geïntegreerde oplossing voor bestaande backup-omgevingen, met de nadruk op bestaande." De nieuwe Pathlight-machine werkt met reeds in gebruik zijnde backup-software, van onder meer Veritas en Legatom die gewoon een tape-robot ziet. Dat is echter een virtuele robot, wat in werkelijkheid de VX is, die de data doorgeeft aan de echte tape-backup. "Natuurlijk in het formaat van de gebruikte backup-software."

Herstel kan zónder

De Meyer benadrukt dat de Pathlight VX niet nodig is om data te herstellen, bijvoorbeeld na een fysieke ramp zoals een brand. De machine kan natuurlijk wel gebruikt worden voor herstel en biedt dan ook de voordelen van schijven. "Het heeft als voordelen snelheid, tot 1 terabyte per uur, en raid." Een opstelling kan 10 tot 40 terabyte omvatten, dat laatste is dan met gekoppelde VX-machines.
"Tegelijkertijd benut het ook de voordelen van de huidige backup-processen die gebruikers reeds hebben. Tape gaat niet weg; het is namelijk goed geïntegreerd in it-infrastructuren. De flessenhals van het backup-venster wordt echter steeds krapper."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.