Programma en presentaties

Het Computable SOA Seminar was een succes, bekijk hier de presentaties.

Lees hier het artikel "Goede testomgeving voor SOA's ontbreekt" naar aanleiding van dit seminar. 

Equalit - Nieuwe toepassingen in een nieuwe architectuur. Wat    
is de invloed op je organisatie?


(Equalit is een ict-samenwerkingsverband van Brabantse         gemeenten: Hilvarenbeek, Baarle-Nassau, Oosterhout, Oisterwijk en Waalwijk)

Marc Buiks - Programma-manager Digitalisering Gemeente Waalwijk

Volgens Marc Buiks is het opzetten van een SOA "twintig procent techniek en tachtig procent organisatie". Buiks evalueert, tijdens deze praktische case, zijn keuze om over te stappen op nieuwe backoffice systemen en deze op te nemen in een SOA in plaats van te bouwen op al bestaande toepassingen.

KLM - SOA stelt nieuwe eisen aan ICT-Manager

Theo Maas - Leading architect KLM

Theo Maas geeft uitleg over de belangrijkste lessen die hij tijdens dde opzet van een SOA project heeft geleerd. O.a. dat je je services moet definiëren op basis van je business processen en hoe dit niet alleen een andere aanpak binnen de ict-afdeling vereist maar ook nieuwe eisen aan de business manager stelt. Voorafgaand legt hij uit waarom SOA belangrijk is voor KLM's eBusiness systemen. 

Nictiz - Hoe kun je legacy-leveranciers betrekken bij een SOA?

Albert Vlug - Manager ontwerp en onderhoud van de architectuur voor de zorg

Overstappen op totaal nieuwe backoffice systemen is niet voor iedere organisatie een optie. Albert Vlug praat over de keuze om bestaande backoffice systemen op te nemen in een SOA en de leveranciers daarvan te betrekken bij het project. Hoe pak je dit aan, wat zijn valkuilen en hoe verstrek je de noodzakelijke kennis aan al die verschillende leveranciers?

Het SOA expert panel

Peter Valkenburg  - CTO bij Everett  
Peter Valkenbur is een frequente spreker over integratie en middleware op seminars. Zijn specialismen: applicatie integratie, service oriented architecture, identity en access management, enterprise search en portals.

Mark Vroom - Technisch Directeur bij NedFox
NedFox is leverancier van software voor voor retailers en levert desgewenst totaaloplossingen inclusief hosting, hardware, infrastructuur, betaalautomaten, online backup, opleidingen en support. RetailVista is volledig opnieuw ontwikkeld in C# en maakt uitsluitend gebruik van Microsoft technologie.
 
Naast NedFox is Mark Vroom vice voorzitter bij SDN, Software Development Network. SDN is een professionele vereniging voor en door software ontwikkelaars in Nederland.

Wout Hofman -  Senior Consultant bij TNO ICT/E-IT
Wout Hofman is een allround ict architect die vanuit bedrijfsmatige behoeften klanten helpt de juiste keuzes te maken. Hij heeft ruime ervaring in complexe projecten in verschillende sectoren, waar meerdere partijen met verschillende belangen tot samenwerking trachten te komen.

Art Ligthart - Partner bij Ordina               
Art Ligthart treedt veelvuldig op als trainer in vakopleidingen en is een bekend spreker op congressen. Zijn motivatie en 'drive' liggen bij het verder professionaliseren van ICT-organisaties, het daadwerkelijk leveren van toegevoegde waarde van ICT-oplossingen en het slagvaardiger en flexibeler maken van de businessorganisaties

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-15T16:08:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.