Managed hosting door True

Tips Infrastructuur

Hieronder vind je allerlei tips op het gebied van Infrastructuur. Heb je ook tips? Stuur dan een e-mail met toelichting naar lezers@computable.nl.

Stel reële doelen bij Identity & Access Management

Ron Moerman
Technology Officer
Sogeti

"Identity & Access Management (I&AM) houdt organisaties bezig. Gebruiksgemak, efficiënt beheer en compliancy zijn voor elke organisatie van belang en I&AM belooft dat mede in te vullen. Toch leiden veel implementaties tot teleurstelling. Om toch succesvolle I&AM implementaties mogelijk te maken is het opstellen van een meerjarige roadmap waar iedereen zich naar kan richten een belangrijke eerste stap. Het is niet met één project klaar en bij aanvang moeten reële ambities vastgesteld worden. Applicaties en platformen integreren is immers geen sinecure. Daarbij moet de organisatie als stakeholder èn als projectbetrokkenen vanaf het begin meedoen."

Test van tevoren op Vista compliancy

Robert Cornelisse
Solution Manager
Sogeti

"Veel organisaties hebben het plan om binnen nu en een jaar te migreren naar Windows Vista. De échte uitdaging ligt hier bij de software: gemiddeld zal 40% van uw pc-applicaties problemen krijgen met Vista, variërend van een eenmalige waarschuwing tot ‘nooit meer werken'. Om deze onvoorspelbaarheid uit uw migratieproject te halen, is het het beste een maand of zes van tevoren de applicaties te testen op Vista compliancy. Test hierbij niet alleen de applicaties zelf, maar ook de installaties (MSI etc.) en de webapplicaties."

Denk aan applicatievirtualisatie

Robert Cornelisse
Solution Manager
Sogeti

"In de afgelopen vijf jaar is het aantal application deployment-technieken fors gegroeid, waarbij het accent bij virtualisatietechnieken als SoftGrid, SVS en Thinstall ligt. Organisaties die te lang wachten met het maken van een keuze op dit terrein, worden vaak achteraf geconfronteerd met ‘spontane' introducties van deze technieken. Aangezien applicatievirtualisatie de efficiency van application deployment verhoogt voor zowel migratie als beheer, is de migratie naar Vista dus het ideale moment voor een business case."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-18T19:57:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.