Managed hosting door True

Tips Netwerken

Hieronder vind je allerlei tips op het gebied van Netwerken. Heb je ook tips? Stuur dan een e-mail met toelichting naar lezers@computable.nl.

Ontwerpen is begrijpen

Andrew Ehlen
Manager Business Support
ISL Automatisering

"Een goed ontwerp van netwerken begint met begrijpen. Investeer in een samenwerking met een leverancier die de tijd neemt om niet alleen je bedrijf, maar ook je markt en je mensen goed te leren kennen. Een ontwerp moet immers in de eerste plaats goed aansluiten bij het bedrijf, bij de gebruikers en bij de toekomstplannen van de onderneming. Daarna is het de taak van een leverancier om het technisch ontwerp daarvoor te bedenken. Alleen op die manier kun je een omgeving ontwerpen die je ondersteunt in de bedrijfsvoering en dat in de toekomst ook blijft doen."

Neem het heft in eigen hand

Andrew Ehlen
Manager Business Support
ISL Automatisering

"Elke dag hoor je het weer: uitbesteden van beheer is efficiënt, focus op core-business, continuïteit in beheer enzovoort. Maar wat als je een beheerder of beheerafdeling hebt, of nog sterker, je bent zelf die beheerder ...? De behoefte aan it en de daaraan gestelde eisen groeit, dus neem het heft in eigen hand en zoek een leverancier die samen met jou de it-behoefte, de kennis en capaciteit in kaart brengt en daar helpt waar dat nodig is. Een it-leverancier is er niet op uit mensen te vervangen, maar om diezelfde mensen te helpen aan de groeiende behoefte te blijven voldoen."

Uitbreiden is meer dan nieuwe hardware aanschaffen

Andrew Ehlen
Manager Business Support
ISL Automatisering

"Uitbouwen is ook heroverwegen en vooruitdenken. Veel te vaak wordt bij een uitbreiding nog gewoon de benodigde hardware bijgeplaatst. Die hardware kunnen de meeste leveranciers zonder problemen leveren, dus dat is geen probleem. Op de langere termijn leidt dit echter tot problemen in beheersbaarheid, stroomvoorzieningen, koeling, ruimte enzovoort. Bespreek uitbreidingen met een leverancier. Soms kun je meer besparen dan je denkt. Zorg in elk geval voor een gedegen advies zodat je zeker weet dat je niet alleen de uitbreiding realiseert, maar ook je omgeving beheersbaar houdt en verassingen vóór bent."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.