Managed hosting door True

Tips Storage

Hieronder vind je allerlei tips op het gebied van Storage. Heb je ook tips? Stuur dan een e-mail met toelichting naar lezers@computable.nl.

Bewaar data niet onnodig lang

Phillip Hyde
Managing director
IntelliStorage

"Elke organisatie heeft een archief en steeds vaker zijn dit digitale archieven. Het is belangrijk deze digitale archieven goed te structuren. Soms moeten data voor langere termijn opgeslagen worden in verband met een wettelijke verplichting, maar hoeven deze data in geval van dataverlies of niet beschikbare data niet direct teruggehaald te worden. Andere data moet daarentegen wel direct beschikbaar zijn in geval van dataverlies of niet beschikbare data. Door een goed onderscheid te maken in welke data gegarandeerde SLA's nodig hebben voor datarecovery en welke data niet kan een organisatie kosten besparen op haar datastorage."

Kijk hoe applicaties zich gedragen

Erwin van Londen
Systeemontwikkelaar
Hitachi Data Systems

"Iets dat ik iedereen wil aanbevelen is de ‘storage assesment service'bij nieuwe opslag-installaties en/of upgrades. In de praktijk blijkt vaak dat als om storage gevraagd wordt men hoofdzakelijk uitgaat van capaciteit zonder te kijken naar de ‘gedragingen' van de diverse applicaties en de invloed die dit kan hebben op de infrastructuur. Iedere applicatie heeft een specifiek input/output-profiel. Een opslaginfrastructuur moet zo ontworpen zijn dat deze zich hieraan kan aanpassen. Het niet goed analyseren van de applicatie en het nalaten van opslagoptimalisatie kan grote gevolgen hebben voor de performance en beschikbaarheid."

Hou het simpel

Jerry Rozeman
Manager Consultancy
ISIT

"Een opslagarchitectuur is vaak het fundament voor het verhogen van beschikbaarheid of het realiseren van uitwijk. De tip die ik wil meegeven bij het realiseren van uitwijk is om de omgeving zo simpel mogelijk te houden. Pas bovendien geen, of zo min mogelijk complexe point solutions toe. Vaak zien wij dat de complexiteit van de gekozen oplossing voor meer downtime zorgt dan dat hij uptime realiseert."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.