Managed hosting door True

Opslagcapaciteit groeit gestaag

Dit artikel delen:

De meeste organisaties (66,4%) verwachten dat hun totale centrale storagecapaciteit binnen de komende twaalf maanden zal groeien. Ruim veertig procent van de organisaties verwacht een toename van maximaal 25 procent, terwijl 16,2 procent denkt dat de nieuwe opslagcapaciteit anderhalf keer zo groot wordt.

Een meerderheid van de organisaties (66,4%) verwacht dat hun totale centrale storagecapaciteit het komend jaar zal groeien. In de meeste gevallen wordt een stijging verwacht van maximaal 25 procent (39,6% van de respondenten) à 50 procent (16,2% van de respondenten). Dat blijkt uit onderzoek van MarketCap in samenwerking met Computable.

Financiële sector

Vooral binnen de financiële sector verwachten respondenten een stijging van de opslagcapaciteit in het komende jaar: 25,9 procent van de respondenten verwacht een toename van maximaal 25 procent en 45,3 procent denkt zelfs dat de nieuwe opslagcapaciteit kan oplopen met 50 procent.

Meer dan vier terabyte

Ook op dit moment is de totale opslagcapaciteit binnen organisaties al indrukwekkend. Zo heeft maar liefst 18,7 procent van de organisaties de beschikking over een totale centrale storagecapaciteit van meer dan vier terabyte. Bij organisaties met meer dan 100 FTE's ligt dat percentage zelfs op 53,9 procent. Bij middelgrote organisaties (250 tot 100 FTE's) is dit percentage 31,2 procent en van de kleine organisaties (50 tot 250 FTE's) heeft 13,5 procent de beschikking over een opslagcapaciteit boven de 4 terabyte. Waar grote organisaties nooit een opslagcapaciteit hebben die onder de vijfhonderd gigabyte ligt, geldt dit wel voor 20,7% van de kleine organisaties en 4,2 procent van de middelgrote organisaties. Vooral in de communicatiesector en binnen de gezondheidszorg zeggen respondenten binnen hun organisatie te beschikken over ruime opslagmogelijkheden: respectievelijk 44,8 en 47,9 procent van de respondenten binnen deze sectoren meldt een totale centrale storage capaciteit van boven de vier terabyte.

Storageoplossingen

Van alle onderzochte organisaties maakt 83,7% gebruik van storage-toepassingen, 71,2 % van databeheeroplossingen en 66,5% van business continuance en disaster recovery-oplossingen. Een SAN (Storage Area Network) is aanwezig binnen 68,7% van de onderzochte organisaties. Van de respondenten zegt 66,4% dat hun organisatie gebruikt maakt van Network Attached Storage (NAS). Vooral de communicatie- en financiële sector zijn goed voorzien van storageoplossingen.

Backups

Interne backups worden binnen 65% van de organisaties gemaakt, terwijl binnen 36,2% van de organisaties backups (ook) worden opgeslagen op een remote locatie. Van de respondenten geeft 20,4% aan dat het maken van backups wordt verzorgd door derden.

Bezoek ons storage-seminar op 15 mei

Opslag loopt de klauwen uit. Al jaren, maar het wordt alleen maar erger. Als je tenminste alles maar bewaart, eindgebruikers geen regels oplegt, en zelf geen orde schept in de doublure-chaos. Hoe kun je opslag sturen, en de kosten ervan in de hand houden? Want terwijl de prijs per 'ruwe' Gigabyte mooi blijft dalen, geldt dat niet voor bijkomende zaken als beheer, backup, stroomverbruik en migratie. Om maar niet te spreken van de kosten voor verplichtingen uit wet- en regelgeving én de algemene druk op het gehele ICT-budget. Computable reikt de helpende hand en organiseert op 15 mei 2008 een seminar over storage. Hoe ga je om met uitdijende opslag, de stijgende kosten ervan? Wat pak je als eerste aan in je opslag-jungle? Want de mogelijkheden en oplossingen zijn er, maar dit zijn ook weer bomen waardoor je het bos niet meer ziet. Computable presenteert praktijkverhalen. Hoe doen je collega's het en wat brengt de toekomst? Bekijk het programma en schrijf je nu in (gratis voor eindgebruikers).

Meer info

Het volledige storage-onderzoek kun je bestellen door een mail te sturen aan info@marketcap.nl onder vermelding van "Storage-onderzoek Computable".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-21T17:59:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.