Managed hosting door True

‘Vlaanderen toont visie en vastberadenheid voor glasvezel’

 

In Vlaanderen wordt echt werk gemaakt van het aanleggen van fiber-to-the-home. Daar kunnen ze in Nederland nog een puntje aan zuigen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Vlaamse overheid ontvouwt plannen om het glasvezelnetwerk uit te breiden en vertrouwt daarbij niet puur op de commerciële markt. Innovatieminister Philippe Muyters zoekt wel medewerking van de providers, maar heeft een ‘uitwijkplan’. Als de internetaanbieders niet meewerken, wil Muyters een overheidsbedrijf opzetten dat dan de uitbreiding van glasvezelverbindingen verzorgt. Dit meldt De Morgen.

Het beoogde supersnelle netwerk moet heel Vlaanderen bestrijken om zo een toekomstgerichte infrastructuur met meekomende economische kansen te realiseren. Supersnel internet moet een basisrecht zijn, aldus de Vlaamse minister voor Innovatie. Hij kijkt voor de financiering (van de geschatte drie miljard euro) en praktische medewerking naar diverse partijen, uiteenlopend van investeringsmaatschappijen tot steden, gemeenten en zelfs een gasnetwerkbeheerder. Vlaanderen toont hier visie en vastberadenheid. Een goed voorbeeld.

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6219600). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Ik kan de reacties op dit artikel niet vinden op deze pagina, waar staan ze?

Hallo Henk. Het antwoord is eenvoudig. Tot nu toe zijn ze er niet (op die van jouw na dan).

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Infrastructuur

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×