Elsevier ontkent vrijage met Microsoft

Dit artikel delen:

Reed Elsevier ontkent dat het met Microsoft spreekt over een volledige overname dan wel de verkoop van onderdelen van het Engels-Nederlandse uitgeversconcern.Het Amerikaanse persbureau Dow Jones Newswires berichtte dat beide partijen hierover besprekingen voeren. Een bron binnen Reed Elsevier zou hebben bevestigd dat mogelijk een miljardentransactie op handen is.

De Financial Times speculeerde op een mogelijke overname van de technische publicaties van het uitgeversconcern. Volgens deze krant doet in de Londense City hardnekkig het verhaal de ronde dat de grote zakenbank Morgan Stanley namens Microsoft aan de onderhandelingstafel zit. Het uitgeversconcern wilde aanvankelijk bevestigen noch ontkennen dat zulks het geval is.
Toen de geruchten aan bleven houden en de aandelenkoers van Reed Elsevier zich wild op en neer bewoog, kwam het uitgeversconcern met een uitgebreider commentaar. "We hebben een strategische alliantie met Microsoft. Daar blijft het bij", zegt Fokko Covers, financieel directeur van Reed Elsevier in Europa.
De Wall Street Journal vroeg beursanalisten om hun opinie. Jeff Meys, uitgeversaandelen-analist van ABN Amro in Londen, noemt het zeer onwaarschijnlijk dat Reed Elsevier zijn kroonjuwelen verkoopt. André Moons van ING Barings Research acht het wel mogelijk dat Microsoft in bepaalde onderdelen is geïnteresseerd, bijvoorbeeld de Amerikaanse vakbladen. Een overname is echter iets heel anders dan samenwerking, zo meent hij. "Dat is een erg grote stap", aldus Moons.
Bekend is dat Reed Elsevier na de mislukte fusie met Wolters Kluwer in een fase van heroriëntatie zit. Het concern sloot afgelopen voorjaar een overeenkomst met Microsoft voor de afname van software en Internet-diensten. De contractwaarde bedroeg ongeveer zestig miljoen gulden.   CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-02T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.