Whitbread-site met servers uitgebreid

Dit artikel delen:

De website van de Whitbread Round The World zeilwedstrijd (www.whitbread.org) bleek niet voorbereid op de overweldigende aandacht die de race trekt. Inmiddels werkt serverleverancier Tandem hard aan uitbreiding van de achterliggende hardware.

De drukbezochte site bestaat uit een Himalaya-server die de front-end afhandelt en een cluster van NT-databasemachines aan de back-end. "Het Himalaya-systeem met acht processoren krijgt nu extra chips en het NT-cluster gaat van vijf servers naar zeker acht", verklaart Bob Fiske van Tandem.
"Van tevoren rekenden we namelijk op 2 miljoen hits per dag, met een mogelijke piekbelasting van 4,5 miljoen. In de eerste 24 uur na de start zaten we al op zo'n 5 miljoen hits", legt Fiske uit. Deze grote belangstelling is sindsdien gehandhaafd; de Whitbreadsite trekt nu dagelijks rond de 4 miljoen belangstellenden op de site.
De berekening van het aantal te verwachten hits, naar nu blijkt een onderschatting, was gebaseerd op de sites van sportevenementen als de Olympische Spelen en de America Cup. "De Whitbreadrace veroorzaakt méér Internet-verkeer dan de Olympische Spelen", zegt een verbijsterde Fiske. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-03T00:00:00.000Z Jasper Bakker