Internet geïntegreerd en onzichtbaar

Dit artikel delen:

Internet is binnen vijf jaar onzichtbaar en zal dan veel meer een 'afternet' worden, iets dat zich onzichtbaar en op de achtergrond afspeelt. Dat zei voorzitter van de Fenit Henk Broeders op het Nationaal Internet Congres in de Amsterdamse RAI.

Internet wordt volgens Broeders geïntegreerd in alles wat mensen gebruiken, en de aanwezigheid ervan zal niemand meer opvallen. Het gaat nog veel verder: iedere Nederlander krijgt een url. "You ain't seen nothing yet", zei Broeders, in het dagelijks leven directeur van Cap Gemini Nederland. "Ubiquitous computing", noemde hij het ook: alomtegenwoordig gebruik van computers, vooral geïntegreerde. Broeders gaf een toekomst-voorbeeld: als hij als amateur-kok wil gaan koken, zoekt hij in zijn e-kookboek het recept op. Vervolgens controleert het programma de koelkast op de benodigde ingrediënten, die, indien afwezig, automatisch worden besteld en elektronisch afgerekend.
Bedrijven die niet 'geamazoniseerd' willen worden, dienen zo snel mogelijk 'smart businesses' te worden, dat wil zeggen: dwars door hun organisatie heen te snijden om ICT en Internet te integreren, desnoods door nieuwe bedrijven op te richten, aldus Broeders.
Roel Pieper, ook aanwezig in de RAI, wees erop dat de 'new 'economy' nog veel nieuwe ICT-tools en oplossingen vraagt. Hij pleit voor een intensivering van Twinning, het koppelen van jonge, innovatieve bedrijven aan financiers.  AG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-01T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.