Sap samen met Intel in Pandesic

Dit artikel delen:

Sap en Intel hebben de joint venture Pandesic opgericht. Het bedrijf verkoopt een elektronische handelsoplossing voor Internet.

De partners zien in elektronische handel via Internet een explosieve groeimarkt. Op dit moment zijn de mogelijkheden echter gering. De capaciteit van het Net is beperkt en er bestaan nog geen software-oplossingen om een Web-winkel te beheren. Volgens Paul Wahl, chief executive officer van Sap America, levert Pandesic een elektronische handelsoplossing voor de integratie van alle zakelijke processen die verbonden zijn met transacties op het Net. Het online Pandesic-systeem regelt de afwikkeling van bestellingen en betalingen en houdt voorraden bij. Het systeem draait op Intel-gebaseerde servers en PC's en kan ook op afstand via draagbare PC's worden gebruikt.
De joint venture brengt klanten voor elke transactie via het Pandesic-systeem een klein percentage in rekening - een afrekensysteem dat vergelijkbaar is met dat van creditcard-bedrijven. Naar verwachting wordt in 2002 op Internet voor 234 miljard dollar aan elektronische handel omgezet. Volgens analisten kan de omzet van Pandesic dan ook behoorlijk oplopen, ook al zou het bedrijf slechts een klein marktaandeel veroveren. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-15T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.