Congres akkoord met domeinnaambelasting

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse congres heeft achteraf nog haar goedkeuring verleend aan de belasting die Network Solutions incasseert voor het registreren van Internet-domeinnamen. Vorige maand verklaarde federale rechter Thomas Hogan dat deze heffing illegaal is. Het bedrijf Network Solutions is door overheidsinstantie National Science Foundation (NSF) aangewezen als domeinregistreerder.

Rechter Hogan schreef in zijn oordeel: "Het congres was wellicht van plan om de National Science Foundation rechten te geven om deze belasting te innen, maar het heeft dat nog niet gedaan. Het heeft nog steeds de macht om die heffing te ratificeren, zelfs op dit late moment". Dat heeft het congres dus alsnog gedaan. Het extra bedrag dat Network Solutions rekent 'voor het beschermen en verbeteren van de infrastructuur van Internet' is nu gelegaliseerd.

Verplicht uitgeven

De NSF kreeg echter ook de opdracht om al het geld in het zogenoemde infrastructuur-fonds, ongeveer zestig miljoen dollar, direct te spenderen aan projecten die Internet-verbetering nastreven. Beth Gaston, woordvoerster van de NSF, was enigszins verbaasd over deze voorwaarde. "We hadden oorspronkelijk instructies om 23 miljoen dollar van het fonds te gebruiken, maar nu moet dus alles geïnvesteerd worden." Het geld wordt ondermeer besteedt aan onderzoek naar breedbandige netwerkverbindingen.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-22T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.