Nltree reorganiseert

Dit artikel delen:

Scholenprovider Nltree gaat zijn dienstverlening aan scholen overhevelen naar lokale kabelbedrijven. De stap is een direct gevolg van de gerechtelijke uitspraak dat KPN het Nederlandse onderwijs de komende jaren van gratis internet mag voorzien.

Het ontmantelen van Nltree en het overhevelen van de dienstverlening naar kabelbedrijven in de regio is een logische zet. Nltree is van oorsprong een initiatief van negen kabelbedrijven, dat in opdracht van het ministerie van OC en W het Nederlandse onderwijs tussen 1999 en 2003 van internet voorzag. Een paar maanden voordat dit contract afliep, kwam KPN met het aanbod om scholen drie jaar lang van gratis internet te voorzien. Een rechter verbood het in eerste instantie omdat dit door de aanzienlijke marktpositie van KPN in strijd zou zijn met het mededingingsrecht. Een andere rechter haalde op 11 maart in hoger beroep een streep door dit verbod.

Stevige positie

Nltree heeft sinds begin dit jaar een stevige positie in de scholenmarkt weten te verwerven, onder andere door een aanzienlijke prijsverlaging door te voeren. Ruim 60 procent van de Nederlandse scholen is sinds januari 2004 een contract voor een jaar met Nltree aangegaan. De provider zegt in een persbericht dat regionale dienstverlening een noodzaak is, omdat lokale kabelbedrijven meer maatwerkoplossingen kunnen aanbieden. Het is nog niet duidelijk hoeveel van de negentig arbeidsplaatsen bij Nltree zullen verdwijnen. Ook is nog onzeker of dit personeel aan het werk kan bij de kabelbedrijven.
"Deze reorganisatie van Nltree is logisch gezien de kabelachtergrond. Ik houd alleen mijn hart wel vast over de gevolgen voor de dienstverlening. Ik verwacht dat die achteruit zal gaan, omdat de dienstverlening wordt overgeheveld naar kabelbedrijven die niet bekend staan om hun klantvriendelijkheid", zegt Aard van der Drift. Hij is bestuurslid van de gebruikersgroep van Kennisnet. KPN komt op 5 april met een nieuw, waarschijnlijk weer gratis, aanbod voor de scholen naar buiten. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-26T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.