Novaxess in nieuwe handen

Dit artikel delen:

Internetaanbieder Easynet breidt zijn positie in Nederland flink uit door de overname van Novaxess. Ook een ander internetbedrijf van investeerder Marcel Boekhoorn Concepts ICT gaat mee in de koop.

Easynet Group, dat behalve in Nederland ook internetdiensten aanbiedt in Engeland, Duitsland en Frankrijk, betaalt 38,4 miljoen euro voor de twee bedrijven, waarvan twintig miljoen euro in contanten. Boekhoorns uitstapje in de telecomsector heeft hem goed gedaan. Hij kocht in 2002 het bankroete telecombedrijf Novaxess op voor 800 duizend euro en vulde dit later aan met de eveneens gesneefde dsl-aanbieder Inovara (900 duizend euro). Het rendement op internetaanbieder Concepts ICT is minder inzichtelijk. Boekhoorn stelde deze dsl-aanbieder, die zich richt op consumenten en mkb-bedrijven, samen door lopende internetbedrijven als Knoware, Raketnet en Ision Nederland op te kopen.

Toekomst

De Nederlandse activiteiten van Easynet worden door de overname flink uitgebreid. Na de Britse thuismarkt van Easynet wordt de Nederlandse markt de grootste in omzet. Novaxess heeft een eigen netwerk - waaronder apparatuur in ruim tachtig wijkcentrales van KPN - voor de levering van spraakdiensten. Zowel dat netwerk als die diensten zijn nieuw voor Easynet, die zich op de Nederlandse markt vooral richt op het aanbieden van dsl-verbindingen als een alternatief voor conventionele huurlijnen. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-19T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.