Siebel betaalt vijf miljoen dollar voor callcentre-infrastructuurdiensten

Kan ik u van dienst zijn?

Dit artikel delen:

Siebel vergroot de mogelijkheden voor het beheer van klantrelaties door het leveren van de infrastructuur van een volwassen telefooncentrum.

Call-centre nodig? Een webbrowser en een telefoon volstaan. Relatiebeheersoftwarefabrikant Siebel kondigde vorige week aan Ineto Services, leverancier van telefooncentralediensten, te willen overnemen voor 5 miljoen dollar.
Voor de nieuwe dienst is niet meer nodig dan een telefoon en een webbrowser. Ineto/Siebel handelt het inkomende en uitgaande telefoon- en fax-verkeer af, leidt gesprekken naar medewerkers en legt van alle stappen verslag via de webbrowser. Siebel sluit deze telefooncentrum-infrastructuur aan op de eigen crm-software.

Verkoopinformatie

De nieuwe dienst lijkt wat de opzet betreft precies op de andere toepassingen die Siebel en anderen via internet aan de man brengen. Een van de meest succesvolle leveranciers van webdiensten (ook wel bekend als asp) is Siebel-concurrent Salesforce.com uit San Fransico. Het bedrijf levert zo grofweg dezelfde relatiebeheer- en verkoopinformatiediensten. Het stelt dat het zoveel klanten bij Siebel wist weg te lokken dat dit bedrijf het model overnam. Dat laatste klopt: voor het online via een webbrowser aanbieden van de klantenbeheersoftware sloot Siebel eind vorig jaar een contract met IBM.
Siebel houdt echter ook vertrouwen in het oude model, waarbij het de software bij de klant installeert. De klanten mag kiezen tussen een gehoste of een lokale versie, of een combinatie van de twee.
De integratie van dit soort klantendiensten vindt Siebel zeer belangrijk, aldus Nimish Mehta, een van de topmannen. Volgens Mehta, die eerder bij Oracle belast was met het verbeteren van de samenwerking tussen database en (crm-)toepassingen, is Siebel bovenal een softwareleverancier. "Het einddoel is echter een beter crm-systeem."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-30T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.