Managed hosting door True

Fatamorgana.eu

Dit artikel delen:

De Europese Commissie en de kersverse domeinbeheerder Eurid maken zich op voor de eerste websites met het .eu-internetdomein. De huid wordt verkocht, voordat de beer geschoten is.

Volgens Eurid, vorig jaar door de Europese Commissie uitverkoren voor het beheer van het .eu-internetdomein, zijn de eerste .eu-sites in november een feit. Geloven we dit samenwerkingsverband van Belgische, Zweedse en Italiaanse verkooppunten van internetnamen, dan mogen vanaf september de aanvragen worden ingediend. Na de aanvragen zijn nog slechts vier weken nodig om de legitimiteit ervan te onderzoeken.
Niemand zal overigens een .eu-website op internet kunnen vinden. Deze afkorting voor de Europese Unie is immers nog steeds niet erkend door de Icann, de beheerder van de toplijst. En dat ondanks verwoede lobby van de Europese Commissie. "We hopen dat Icann hier in maart over beslist", aldus Fay Howard, .eu-projectleider bij Eurid. "Dat zou ons mooi uitkomen." Want pas daarna kan Eurid zich aanmelden als beheerder ervan. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-16T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.