Internetten via de gewone telefoonlijn

Dit artikel delen:

PTT Telecom start vanaf januari in Amsterdam met een proef waarbij de consument via de bestaande koperen telefoonlijn razendsnel internetten en videobeelden kan opvragen.

Circa 500 geselecteerde deelnemers met ruime Internet-ervaring doen mee aan de proef. Mochten de resultaten positief zijn, dan volgt een landelijke introductie. Volgens de Financiële Telegraaf is het project een reactie van PTT Telecom op de Internet-initiatieven van kabelmaatschappijen.
De proef, die het telecommunicatiebedrijf samen met NOB Interactive en Surfnet uitvoert, is bedoeld om een nieuw modem, gebaseerd op de Asymmetric Digital Subscriber Line-techniek (ADSL) te testen. Deze techniek zorgt ervoor dat via compressie grote hoeveelheden beeld, geluid en data over bestaande lijnen kunnen worden gestuurd. ADSL zorgt voor een transportcapaciteit van 2 Mbit per seconde. Vergeleken met een 28K8-modem is dat zo'n 70 keer sneller.   JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.