Managed hosting door True

HP 'vraagt 2500 mensen weg te gaan

Hewlett Packard (HP) biedt 2500 werknemers een uitkooppremie aan. Het gaat vooral om arbeidskrachten uit de slechtdraaiende test- en meetdivisie.

Op deze manier hoopt het automatiseringsbedrijf de kosten terug te dringen. De reorganisatie gaat zo'n vijftig miljoen dollar kosten, wat ten laste komt van het vierde kwartaal. De actie is hoofdzakelijk op de Verenigde Staten gericht en heeft geen betrekking op Nederland.
HP, waar 127.000 mensen werken, worstelt dit jaar al geruime tijd met tegenvallende resultaten en pogingen om het totaal aantal kosten te reduceren. Woordvoerster Marlene Somsak verwacht dat de meeste medewerkers aan de actie zullen meedoen. "De voorgaande keren dat we dit gedaan hebben, werden we overtekend." De laatste keer dat HP medewerkers geld bood om het bedrijf te verlaten was in oktober 1992.
De aankondiging van HP past in het rijtje van Amerikaanse IT-bedrijven die personeel op straat willen zetten om, zoals ze zelf zeggen, de kosten in lijn met de opbrengsten te brengen. Harbinger (1000 medewerkers), Lotus Development (170 banen) en Symantec (100) zijn andere recente voorbeelden.  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-16T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.