Managed hosting door True

'Ik kijk uit naar OpenXML'

Jacqueline van der Holst (31), consultant bij Avanade

"Ik krijg straks veel met Windows Vista te maken. Klanten willen er uiteindelijk wel mee aan de slag. De meeste gebruiken nu Windows XP. Ik denk wel dat het nog even kan duren voor ze aan Windows Vista gaan, zeg een paar kwartalen. Maar niet wachten op Service Pack 1, hoor. Zelf verwacht ik dat Windows Vista in ieder geval sneller dan XP is. Dat is niet alleen van de hardware afhankelijk; Microsoft heeft Windows Vista ook geoptimaliseerd. Zo draaien bepaalde services nu op de achtergrond. En ik denk dat je in Vista makkelijker omgaat met problemen; het heeft een andere taskscheduler en doet aan continue performance-meting en heeft betere logging."

"Voor de nieuwe Office kijk ik vooral uit naar het nieuwe bestandsformaat OpenXML. Dat maakt het mogelijk dat andere applicaties toegang hebben tot bestanden, zonder Office nodig te hebben. Ja, dat lijkt alsof ik OpenXML belangrijker vind dan Office zelf. Maar Office heeft ook een nieuwe interface en die helpt bij het vinden van functionaliteit.De oude versie heeft uitklapmenu's waarbij je dus al veel moet weten om functies te kunnen
vinden. De nieuwe Office is veel visueler."

"Exchange Server gebruik ik zelf eigenlijk alleen voor e-mail. Het kan veel meer en dat kan voor klanten ook interessant zijn, maar de toekomst zal uitwijzen of de meer geavanceerde functionaliteit in Exchange Server 2007 goed benut wordt. Het is afhankelijk van wat de klant nodig heeft."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.