Managed hosting door True

‘Op organisatorisch vlak liggen er kansen’

Gezocht: ict’er (v/v)

In de ict werken weinig vrouwen. Toch zijn ze er wel te vinden. Computable stelt vrouwen in de ict aan je voor. Deze week Christel Smit.Wat doe je?

Ik ben directeur bij LANtrust, een ict-dienstverlener. Samen met twee vennoten ben ik het bedrijf drie jaar geleden gestart. Inmiddels werken er negen medewerkers en we verwachten volgend jaar door te groeien naar twaalf medewerkers. Ik ben verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering. Dus administratie, personeelszaken, marketing, planningen, commerciële activiteiten en sturing geven aan de techniek.


Hoe ben je er gekomen?

Ik ben er min of meer ingegroeid, na mijn middelbare beroepsopleiding. Na mijn schooltijd ben ik gaan werken in de assurantiebranche en ben ik me steeds meer bezig gaan houden met applicatiebeheer. Daarbij kwam ook het systeembeheer. Via cursussen heb ik mij hier verder in bekwaamd. Vervolgens ging ik werken als consultant bij een softwarehuis voor de assurantiebranche in Amersfoort. Een ontzettend leuke baan, waar ik vele kantoren geholpen heb met de implementatie van nieuwe software. Uiteindelijk toch besloten om te starten met LANtrust. Nu heb ik het ontzettend druk, maar we werken met veel plezier en dat is belangrijk.Wat is het leukste aan je baan?

We kunnen nu de ideeën die we hadden over hoe een ict-dienstverlener moet werken zelf uitvoeren. Plezier hebben in het werk is het belangrijkste. Ik denk dat dat een positieve uitstraling heeft naar klanten en dan hoop ik dat klanten ook met plezier kunnen werken met hun ict-omgeving.

Een ander groot voordeel is de flexibiliteit. Ik werk full-time, maar door het gebruik van onder meer FlexVoice VOIP, TerminalServers en Pushmail maakt het niet uit waar ik ben, ik kan altijd en overal werken. Dus kan ik thuis werken als de kinderen thuis zijn.


Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?

Ik draai intussen alweer wat jaren mee in de ict en merk dat het steeds beter gaat. In eerste instantie is men toch wat. Door bijvoorbeeld als bestuurslid van de Digikring NHN actief te zijn leert men je beter kennen. Het kan ook een voordeel zijn om als enige vrouw aanwezig te zijn bij bijeenkomsten. Ik heb daar geen moeite mee.


Hoe kunnen er meer vrouwen in de ict komen?

Ict is een ontzettend leuk vak, maar je moet er wel gevoel voor hebben. Gezien de verhouding mannen en vrouwen in de ict zou je denken dat mannen er beter in zijn. Misschien is dat op technisch gebied ook zo. Ik denk echter dat er vooral op organisatorisch vlak grote kansen liggen voor vrouwen.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-08T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.