Managed hosting door True

Inhoudsopgave Career Guide 2007

Hier vind je alle artikelen uit de Computable Career Guide 2007 op een rij, zodat je snel door de webversie van deze loopbaangids kunt bladeren.

Arbeidsmarkt

Zes korte berichten naar aanleiding van actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Specialisatie is het toverwoord. Futuroloog en trendwatcher Richard Lamb vertelt hoe de opkomst van nieuwe technologie de arbeidsmarkt verandert.

Wie is de beste werkgever? Een overzicht van de bedrijven die het hoogst scoren op aspecten als imago als werkgever, bedrijfscultuur, doorgroeimogelijkheden, arbeidsvoorwaarden, aansprekende producten of diensten, interessante functies of een goede loobaanbegeleiding.

Loopbaan

Zes korte berichten naar aanleiding van actuele ontwikkelingen rondom loopbanen.

'Liefdevol de trap af duwen' Carrierecoach Jacqueline van der Heijden schuwt de confrontatie niet. "Soms moet je rammen. Sommige mensen zetten zichzelf zo hardnekkig klem. Die moet je een tik om de oren geven."

Blijven of vertrekken? Deeltijd werken is belangrijk voor vrouwen, mannen kiezen voor salaris. Wat zijn andere belangrijke redenen om te blijven - of te vertrekken? Acht ict'ers vertellen over wat hen beweegt op de arbeidsmarkt.

Zelf standig verder. 'Ik ga het gewoon doen.' Ict'er Joop Muelders maakt zijn droom waar en begint zijn eigen onderneming. Het kostwinnerschap en vier opgroeiende kinderen houden hem niet tegen. Plus: in negen stappen zelfstandig verder.

Goed gestyled naar een sollicitatiegesprek. Imagoconsultant Sandra Dierx beoordeelt de kleding die drie ict'ers dragen tijdens een sollicitatiegesprek. 'Het is altijd raadzaam een jasje te dragen.'

Werk

Zes korte berichten naar aanleiding van actuele ontwikkelingen rondom werk.

Mogen wij aan u voorstellen? De ict'er. Lok je als werkgever wel de juiste persoon met de juiste beloning? Computable formuleert de vijf profielen van de ict'er van nu.

Van arts naar systeemmanager. Shell geeft medewerkers kans op een nieuwe carrière. Wouke Lam (48) werkte als wiskundige jaren lang op de afdeling Corporate Planning. Sinds kort is zij it-manager voor de afdeling Human Resources bij de oliemaatschappij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.