Managed hosting door True

Kwalificaties voor ict’ers duidelijker

Nationale computerverenigingen hebben vaak een lijst van kwalificaties waar een ict’er aan moet voldoen. Internationaal bestaan er nog geen afspraken, maar de International Federation for Information Processing (IFIP) werkt eraan.

De belangrijkste leden van de IFIP uit Australië, Canada, Zuid-Afrika en Groot-Brittannië kwamen daarvoor in Zuid-Afrika afgelopen maand bij elkaar. Leon Strous, de Nederlandse vertegenwoordiger van het NGI en vice-president van het IFIP denkt dat tijdens de volgende counselvergadering in de eerste week van maart de leden met een rapportvoorstel komen. “De eerste stap is het in kaart brengen van de achterliggende betekenissen van functies en certificaten”, zegt Strous.

Nu is het vaak nog onduidelijk wat certificaten internationaal betekenen. De Nederlandse computerverenigingen Vereniging voor Register Informatici (VRI), het NGI en de Kivi/Niria hebben samen een nieuw nationaal register, de Stichting Nederlands Informatica Register (SNIR) opgericht. “In de toenemende internationale wereld is het echter prettig om te weten wat mensen te bieden hebben”, zegt Strous. Het plan is om het Nederlandse register zoveel mogelijk aan het internationale te koppelen. Strous: “We willen in het vervolg van het traject een zeer actieve rol spelen.”


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-09T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.