Managed hosting door True

‘Recruitment is niet iets dat je erbij doet’

Consultancyorganisatie Altran is net als concurrenten Capgemini, Ordina en Getronics op zoek naar goede mensen. Met een dergelijke concurrentie is het niet verstandig om te wachten tot de goede kandidaten bij je aankloppen.Altran sloot het afgelopen jaar met 24 nieuwe werknemers een contract. Voordat een nieuwe werknemer bij Altran in dienst komt, gaat er een gehele selectieprocedure aan vooraf. Het bedrijf heeft een recruitment officer in dienst die zich alleen met de selectie van kandidaten bezig houdt. “Recruiten is een vak. Het is niet iets dat je erbij doet”, zegt algemeen directeur Peter van der Molen van de Nederlandse vestiging van Altran. Uit cv’s die het bedrijf krijgt van collega’s of via recruitment sites maakt de recruitment officer een selectie. Vorig jaar werden na deze selectie 800 mensen gebeld. “Het is een gesprek van tien minuten, waarin we vertellen wat we doen en wie we zijn en of mensen bij ons willen werken.” Na dit gesprek komen 500 mensen op gesprek bij een van de vijf businessmanagers. Hierna volgt eventueel nog een tweede gesprek en mag een klein groepje meedoen aan een assessment.

Je moet actief en snel handelen wil je iemand voor je bedrijf interesseren, zegt Van der Molen. Bij Altran zitten er gemiddeld twee weken tussen het eerste contact en de contractaanbieding. “De één vindt het heel positief. De ander vindt het overweldigend”. Toch heeft het bedrijf het afgelopen jaar maar twee keer gehoord dat de kandidaat liever bij zijn huidige werkgever wil blijven. “Onze businessmanagers zijn hier natuurlijk op getraind. Het wervingsproces kost veel tijd en geld”.

Altran ziet de dienstverleners Ordina, Capgemini en Getronics als grootste concurrenten. “We zijn nog vaak onbekend bij kandidaten. Nu krijgen we ook steeds vaker spontane reacties binnen. Dat komt omdat we steeds bekender worden. Ook bieden we een internationale, maar persoonlijke cultuur. Dat spreekt onze kandidaten aan.” Het bedrijf zoekt net als de concurrenten businessconsultants met it-ervaring. “Maar we letten er op de persoonlijkheid. Altran zoekt een specifiek mens. Als je onze mensen in een zaal tussen allerlei consultants zou zetten, dan vallen ze zeker op.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.