Managed hosting door True

‘Iedere dag is anders’

Wat voor werk doe jij?

In de ict zijn er zo’n zestigduizend unieke titels. Zo bleek uit onderzoek van het Britse bureau Marketing Improvement (MI) vorig jaar. Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt wekelijks een it-functie aan u voor. Michiel Brunt (35) is informatie/data-architect.

Auto, gsm of laptop?

Voor mijn werk ben ik veel bij onderweg naar klanten en heb ik veel contact met collega’s uit het projectteam, die delen van het werk uitvoeren. Een auto, laptop en gsm zijn dus onontbeerlijk voor het uitvoeren van mijn werk.

Opleiding en vorige functies

Ik heb bedrijfskundige informatica gestudeerd. Na mijn studie ben ik gaan werken voor een groot softwarehuis. Na een aantal jaren kreeg ik de kans om de overstap te maken naar mijn huidige werkgever, Inergy: een middelgroot bedrijf gespecialiseerd in business intelligence met uitdagende fixed date/fixed price projecten.

Functieomschrijving

Ik ben informatie/data-architect op het gebied van business intelligence en datawarehousing. Dit vakgebied houdt zich bezig met het integreren van gegevens uit de diverse systemen van een organisatie in een datawarehouse, om deze gegevens vervolgens te kunnen analyseren ten behoeve van het sturen van de organisatie. Ik ben verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van dit soort oplossingen voor klanten. Om een datawarehouse te realiseren, zijn verschillende vaardigheden nodig. Op hoofdlijnen gaat het dan om bronanalyse, ontwerp en realisatie van datamodellen, transformatieprocessen (ETL) en rapportages en analyses. Alle medewerkers bij Inergy hebben vaardigheden op meer van deze gebieden en kunnen dus meer rollen op zich nemen. Mijn taak houdt in dat ik binnen een project zorg dat er een prachtige oplossing voor de klant wordt geïmplementeerd. Ik voer dus zelf activiteiten uit op het gebied van bijvoorbeeld ontwerp, maar stuur ook collega’s aan die bepaalde deeltaken uitvoeren. Naast de projecten voer ik ook pre-sales activiteiten uit.

Dagindeling

Iedere dag is anders. Omdat Inergy de projecten meestal op ons eigen kantoor uitvoert, ben ik daar regelmatig aanwezig. Daardoor is er veel contact met alle collega’s en doen we ook veel aan kennisuitwisseling. Maar natuurlijk kom ik ook vaak bij de klanten over de vloer voor het inventariseren van wensen, het implementeren van oplossingen en het geven van adviezen.

Het leukste aan je baan

Het leuke aan mijn werk is dat ik in projecten te maken krijg met veel verschillende aspecten van een organisatie. Enerzijds de wensen van de (toekomstige) gebruikers variërend van marketingmedewerkers tot financieel controllers. Anderzijds ook met alle technische aspecten als databases, ETL-software (extract, transform, load) en rapportage- en analysetoepassingen. Het werk is erg afwisselend, doordat er steeds nieuwe projecten voor verschillende klanten moeten worden uitgevoerd. Ik kom hiermee in aanraking met veel verschillende organisaties, mensen en uitdagingen.

Minder leuk

Wij zijn erg gedreven om goede oplossingen op te leveren binnen de planning. Wat erg vervelend is, is als je tijdens de uitvoering van je project aanloopt tegen standaardsoftware die fouten bevat, waardoor de planning in gevaar komt.

Carrièreplanning

Op dit moment werk ik met erg veel plezier in dit vakgebied. In de toekomst wil ik wellicht meer inhoudelijk met bedrijfsgegevens aan het werk gaan, waarin de business aspecten van het datawarehouse aan de orde komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-23T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.